Novinka - Exkurzia u Dentálnej hygieničky Usilovné včielky1.trieda Kom

Usilovné včielky sa dňa 23. apríla 2014 zúčastnili exkurzie v zubnej ordinácii, v ktorej sa zúbky neopravujú, ale čistia a narovnávajú.

Exkurziu s našimi deťmi sme uskutočnili vďaka jednej z našich mamičiek p. I. Bielčikovej, ktorá v tejto ordinácii pracuje ako dentálna hygienička a stará sa o zúbky malých i veľkých.

Pani Ivanku sme videli priamo pri práci, ako sa dá zúbky dokonale vyčistiť.  Aká dôležitá je celková čistota chrupu sa deti dozvedeli  a zopakovali si nielen prostredníctvom  ukážok a priamej práci dentálnej hygieničky s pacientom, ale i množstva zaujímavých informácií, ktoré nám boli poskytnuté. Napríklad deti videli rontgen, prístroj na sterilizáciu nástrojov, ktoré v ambulancii používajú pri práci, na monitore im p. Ivanka ukázala rozdiel medzi zdravými  a krivými  zúbkami, porovnávali sme odtlačky zdravého  a krivého chrupu a veľa ďalších, pre nás laikov zaujímavých vecí, ktoré pri svojej práci používa.

Exkurzia to bola veľmi zaujímavá, informácií a rád  o tom , ako sa starať o svoj chrup a  svoje zdravie nie je nikdy dosť, takže p. Ivanke Bielčikovej ešte raz i touto cestou ďakujeme za zaujímavé dopoludnie s profesionálnou ukážkou jej práce i cenné rady pre deti i pre nás dospelých , aby sme mali stále pekný a zdravý úsmev.

 E. Mlynárová

FOTO TU

 

 



Pridať komentár:

Meno:
E-mail:
Text:

Komentáre k novinke:

... žiadne komentáre ...