Novinka - Výlet za zvieratkami - trieda č. 3

V októbri predškoláci z triedy č.3 s triednymi učiteľkami navštívili dve zaujímavé chovné stanice v Starej Turej, kde sa zoznámili so životom a spôsobom obživy niektorých netradičných hospodárskych zvierat i dravcov.

U pána Ľ.Málka mali deti možnosť prezrieť si zblízka sokola, jastraba, zlatého a diamantového bažanta, pozorovali stavbu tela, rozpätie krídel, zaujala nás aj streľba z luku na cieľ i kŕmenie muflónov. Skamarátili sme sa aj so psíkom domáceho pána, ktorý nám po celý čas robil spoločnosť a ukázal nám ďalších kamarátov- vietnamské prasiatka, ktoré sme mohli aj kŕmiť čerstvou trávou.

Ďalšia naša turistická vychádzka smerovala na "Rybníčky" pri jazere Dubník, kde sme pozorovali s ujom J.Tomanom a P.Pánikom množstvo krásnych zvieratiek: už zďaleka nás vítali psy, natešené pstruhy pred nami vyskakovali a tancovali nad hladinou, stádo kaukazských oviec nám predviedlo spoločné kŕmenie a husi, kačky a moriaky sa len prizerali na netradičných hostí. Mohli sme pohladiť aj malú prepeličku a holubičku. Ujo Paľko nám na chvíľu vylovil veľkého sumca, ktorý sa ledva vmestil do sita.

Všetkým starostlivým farmárom a ochrancom prírody ďakujeme za možnosť vidieť na vlastné oči toľko zvierat a veríme, že sa na podobných exkurziách ešte stretneme. 

foto tu



Pridať komentár:

Meno:
E-mail:
Text:

Komentáre k novinke:

... žiadne komentáre ...